Lev et aktivt liv

Sport er noget, du kan vælge at dyrke. Du kan beslutte dig for, at du vil spille fodbold med en flok venner, eller du kan beslutte at løbe en tur. Sport er sundt, fordi du bruger din krop og holder dig i gang. Men du kan også holde dig i gang på andre måder. Du kan leve et aktivt liv.

Landmænd er gode eksempler på mennesker, der lever aktive liv. De kører ud i deres traktorer og passer markerne eller dyrene. Det er fysisk arbejde, og de kommer meget ud i den friske luft. Men du behøver ikke at være landmand for at leve et aktivt liv og holde dig sund. Det kan gøres på mange måder.

Traktor for sjov

Kan du lide idéen om at køre ud på marken i din traktor, så kan du vælge traktoren som motivation til at komme ud. Du kan anskaffe dig en gammel traktor og begynde at bruge den. Når den går i stykker, kan du måske selv reparere på den og på den måde også lave lidt fysisk arbejde. Du kan måske selv skifte traktorbatteri eller andre dele.

Du behøver ikke at have evner som mekaniker for at have en traktor. Du kan sagtens få en anden til at reparere den og skifte dens batteri. Hvis en traktor kan motivere dig til at komme op fra sofaen og ud i naturen, så anskaf dig en traktor!

Dyr

En anden ting, som landmanden gør i sin aktive hverdag, er at passe dyr. Hvis du ikke arbejder som landmand, er du nok nødt til at gøre det i en lidt anden målestok, men fem får eller en enkelt hund kan også holde dig aktiv.

Med husdyr eller kæledyr har du en grund til at rejse dig fra sofaen hver dag. Selvom det bare er en håndfuld høns, så skal de også have mad og vand, og du skal dagligt hente de æg, de har lagt. En hund vil få dig ud på daglige gåture, og med en lille flok får vil du også have noget at se til.

Du skal være opmærksom på, at dyr kræver en del arbejde. Hvis du udelukkende søger motivation til et mere aktivt liv, er et dyr måske ikke løsningen. Du skal også være klar til at tage dig af det på alle andre punkter. Når du er træt, og når I skal til dyrlægen. En traktor kan du godt lade stå i laden i noget tid.