Hvad er osteopati, og hvorfor er det blevet populært?

Når man er et aktivt menneske, der dyrker meget sport og motion, kan man komme til at få diverse gener. Det kan være generelle smerter i musklerne, men det kan også være mere alvorlige skader, der er opstået i forbindelse med ens sport. Her kan osteopati være en gavnlig behandlingsform.

Hvad er osteopati?

Osteopati er en behandlingsform, hvor behandleren kun gør brug af sin viden og sine hænder. Det kaldes også en manuel medicinsk behandlingsform.

En osteopat ser kroppen som en helhed og behandler alle kroppens systemer. Det kan f.eks. være muskler, knogler og organer.

Formålet med osteopati er, at få kroppen til at helbrede sig selv ved at genoprette balancen i og mellem systemerne.

I osteopati kombineres både videnskab, teknik og det at sætte sig grundigt ind i patienternes fysiske og psykiske problematikker.

Det er en behandlingsform, der blev grundlagt i 1872 af den amerikanske læge Andrew Still. Han åbnede også sin egen skole for osteopati 20 år senere.

Behandlingsformen bliver praktiseret i over 20 lande verden over, bl.a. i Danmark, hvor man kan blive uddannet osteopat i Aarhus og København.

Læs mere hos Aarhusosteopati.dk og bliv klogere på emnet.

Hvorfor er osteopati blevet så populært?

Der er mange grunde til, at osteopati er blevet en populær behandlingsform. Dels er det fordi man i osteopatien behandler og forholder sig til hele kroppen. Man ser ikke på kroppens enkelte elementer, men på samtlige af kroppens systemer. Det kan give en følelse af, at der bliver taget hensyn til alt, og der ikke er noget, der overses.

I osteopatien anvender man heller ikke piller eller andre former for medicin. Det er noget, mange foretrækker. Der er fokus på at stimulere immunforsvaret, så kroppen helbreder sig selv.

Derudover bruger osteopatien også god tid på at tale med patienten og sætte sig ind i hans eller hendes sygdomshistorik, traumer osv. Det kan man nogle gange opleve, der ikke er tid eller overskud til hos sin praktiserende læge.

Det kan være enormt ubehageligt, hvis man tager til sin læge, eller en anden behandler, med et helbredsmæssigt problem, der fylder meget og påvirker ens hverdag, og man ikke føler, der bliver taget ordentligt hånd om det. Derfor søger mange alternative behandlere som f.eks. osteopater.

Hvordan kan osteopati gavne aktive mennesker?

Som aktivt menneske, kan man sagtens få glæde af behandlinger hos en osteopat. Dels kan man jo blive ramt af forskellige sygdomme og lidelser, ligesom alle andre mennesker, men en osteopat kan f.eks. også hjælpe med sportsskader.

Her vil behandleren f.eks. afklare hvilken af kroppens strukturer, der er den smertegivende. Når det er klarlagt, kan han eller hun hjælpe kroppen til selv at hele de skadede dele.

Osteopatisk behandling af sportsskader og overbelastningsskader kan foregå i kombination med behandling hos en fysioterapeut. Det kan f.eks. være, hvis man er i gang med et genoptræningsforløb.

Som aktivt menneske er man vant til at mærke hele sin krop og føle de sammenhænge, der er i den. Derfor kan osteopati virke tiltalende for mange aktive mennesker.