Har du brug for noget energi i en fart?

Der er tidspunkter i livet hvor du bare har brug for noget ekstra energi, og hvorfor så ikke få det fra den mest naturlige kilde du kan, nemlig koffein, som 9 ud af 10 af verdens befolkning nyder med jævne mellemrum, og det er der en grund til, nemlig den at koffein findes i mange planter der laves drikke af, hvor de mest fremtrædende er kaffe, kakao og te.

Virkningen af koffein

Virkningen af koffein starter cirka en time efter indtagelse, og den varer i helt op til 6 timer, hvilket betyder at du skal tænke over at du ikke skal drikke kaffen for tæt på sengetid, af den årsag at det kan være svært at falde i søvn.

Koffeinen sætter gang i kroppen, forstået på den måde at du vil opleve at have mere energi, være mere vågen og friskere, for ikke at tale om at dit niveau at dopamin øges, så indtagelse af koffein forbindes med at have det godt.

Men det betyder ikke at du nødvendigvis behøver at drikke litervis af kaffe for at opnå effekten af koffeinen, specielt hvis du slet ikke kan lide smagen af kaffe, du kan tage den lettere løsning, i form af koffeinpiller.

Koffeinpiller giver dig alle fordelene, men ingen af ulemperne

Det kan være lækkert at drikke kaffe, der er mange der gør det, og nyder smagen og effekten af det undervejs, men der er et par faldgruber ved kaffedrikningen, den ene er at du ikke aner hvor meget koffein du reelt får indenbords, hvilket gør det svært at dosere, den anden er at du ved rigelige mængder kaffe kan få gule tænder, som desværre er noget mange kaffedrikke døjer med over tid.

Derfor kan der være meget store fordele forbundet med at du tager en koffeinpille, for det første kan du indtage præcis den mængde du har behov for, for det andet kan du planlægge det, så du får det optimale tidspunkt at tage koffeinpillen på, så det stemmer lige overens med når du har brug for den ekstra energi.

Noget andet er at du ikke behøver at tage i betragtning hvordan det smager, for en koffeinpille smager ikke af noget, så du går efter den rene effekt, og skal ikke tænke over hvordan smagen er.

Til syvende og sidst er det en billig måde at få energi på, et rimeligt bud vil være omkring 1 kr. pr. stk., hvilket betyder at der går mange koffeinpiller på en pose kaffe.