Svært ved at komme i gang med motionen? Læs med her

Det lyder smadder godt når eksperterne siger at motion er sundt og sjovt og gavnligt på rigtig mange måder, og hvis du gerne vil tabe dig, skal du bare ud at motionere.

Men så enkelt er det ikke altid, hvis motionen er en by i Rusland, og de mange kg. tynger og får kroppen til at gøre ondt. Læs med her hvordan du kan komme i gang med motionen.

Start forsigtigt

Mange laver den store fejl at de starter alt for hårdt ud når de vil i gang med motionen. Hvis du presser dig selv for hårdt, får du ondt, og hjernen forbinder hurtigt motionen med noget ubehageligt.

Lad derfor være med at tvinge dig selv ud at cykle, løbe eller gå meget langt.

Sæt dig et mål der er så småt at du kan overkomme det, omend det så blot er at gå en omgang om huset. Nå dit mål et par dage i træk, og sæt det så lidt højere når du synes du kan. Husk lidt har også ret, og det skal nok komme

Vær tålmodig

Når du skal i gang med motion efter et helt livs inaktivitet, så er tålmodigheden dit vigtigste værktøj. Tænk over at det har taget dig et helt liv at komme til hvor du er nu. Det kan du ikke ændre tilbage på et halvt eller et helt år. Så vær tålmodig og husk at ting tager tid. Tag små skridt og glæd dig over de mindste sejre, de store skal nok komme hen af vejen.

Brug hjælpemidler

Motion kan som sagt virke ret uoverskueligt hvis du har været inaktiv i mange år, og bare det at sætte sig ud på en cykel og komme op over den nærmeste bakke kan være for stor en udfordring.

Lad være med at gøre det mere svært for dig selv end nødvendigt, brug de hjælpemidler du kan få. Køb f.eks. en elcykel eller et el-løbehjul, så du får hjælp undervejs.

eRiders.dk kan du læse meget mere om hvilket el-løbehjul du skal vælge.

Lav aftaler med andre

Alting bliver nemmere når man er to eller flere, så har du en god ven, veninde, et familiemedlem, en kæreste eller en helt anden person der vil hjælpe dig og støtte op om dit projekt, så inviter ham eller hende med, lav aftaler om hvornår i skal afsted, så bliver det lidt nemmere og sandsynligheden for du når i mål bliver større.