Anbefalinger på skiferie i Østrig

Østrig er danskernes mest besøgte skiferie land. Der er store områder, afterski med fed stemning – super gode forhold i form af velplejede pister, hvor hele familien kan lærer noget.

  • Østrig er et smukt land, der byder på skiløb i Alperne
  • Der er mange skisportssteder i Østrig, bl.a. Alpendorf, Kitzbühel og Zell am See
  • Den østrigske skiskoleforening (ASSA) er en organisation for skiinstruktører, der tilbyder undervisning til både voksne og børn
  • Østrig er et af de mest populære skilande i Europa
  • Der er mange skiferiesteder at vælge imellem, som hver især har deres egen unikke atmosfære og faciliteter
  • Nogle områder tilbyder både langrend og alpint skiløb – dog klart mest alpint skiløb
  • Østrigerne kan lide at holde tingene traditionelle derfor elsker danskerne at besøge afterski barerne hvor der bliver spillet tysk slager musik!

Skiferie i Østrig er kendte for deres dans på bordende, jagerbombs, flygels mm. Der er ingen tvivl om, at Østrig byder på nogle af de bedste skisportsmuligheder i verden. Men endnu mere imponerende end pisterne er den fantastiske afterski-scene der udspiller sig på fx Hinterhag. Eller fra legendariske steder som St. Anton og Kitzbuhel til skjulte perler, som kun de lokale kender til, er der noget for enhver smag. Uanset om du er på udkig efter en afslappet eftermiddagsdrink eller en vild aften, vil den østrigske afterski ikke skuffe dig!

Wagrain

Wagrain er et fantastisk sted for skiferier. Skisportsstedet ligger i provinsen Salzburg i hjertet af Alperne. Wagrain er et af Østrigs bedste skisportssteder og tilbyder noget for alle, fra begyndere til øvede skiløbere. Der er masser af blå og røde pister samt nogle udfordrende sorte pister for dem, der er på udkig efter en mere eventyrlig ferie.

Skisportsstedet har moderne lifte og gondoler fx deres G-Link, som hurtigt og nemt bringer dig op til pisterne. Der er også en række kælkebakker som du kan besøge når pisterne lukker. Derudover er der masser af butikker, restauranter og barer i Wagrain, hvor du kan kan hygge dig med god afterski på tennet eller for enden af liften.

St. Anton

Skiløb er meget populært i St. Anton, og der er masser af pister at vælge imellem. Bjerglandsbyen har en malerisk charme, der vil vinde enhver rejsendes hjerte.

Skisæsonen i St. Anton varer fra december til marts eller april, afhængigt af snefald – men de fleste pister åbner omkring 20 december, hvor de åbner skiområdet.

St. Anton er den del af arlberger området som består af nogle mindre skibyer hvor st. anton er her hvor der er smæk på afterski, der er fine offpist forhold og hyggelige butikker så man kan gå en aften tur.