Guide – sådan modkæmper du ledsmerter

Kæmper du dagligt med modbydelige ledsmerter? Bare rolig, du er langt fra den eneste. Ledsmerter ødelægger hver eneste dag hverdagen for mennesker verden over. Det er derfor enormt vigtigt, at du forsøger at modkæmpe disse ledsmerter, hvis du ønsker at opnå en normal hverdag uden diverse smerter. Ønsker du at modkæmpe ledsmerter, kan du blandt andet forsøge med fysisk aktivitet, et besøg hos en fysioterapeut eller sund og varierende og kost. Der er mange muligheder! Læs med herunder, eller på Netfysioterapi.dk, hvis du ønsker at blive klogere på, hvordan du kan bekæmpe ledsmerter.

Fysisk aktivitet

Som førnævnt er fysisk aktivitet og motion en god løsning for dig, der ønsker at minimere dine ledsmerter. Grunden til dette er, at fysisk aktivitet og motion er med til at vedligeholde dine led og deres bevægelighed. Sørger du ikke for at bevæge dine led dagligt, vil du med sikkerhed hurtigt opleve, at dine ledsmerter kommer tilbage. Du kan dyrke motion og fysisk aktivitet på flere forskellige måder. Du kan blandt andet prøve med motionsformerne løb, svømning, cykling eller træning i et fitnesscenter. Det er op til dig at vurdere, hvilken motionsform, der passer bedst til dig og dine forskellige ledsmerter.

Spis sundt og varieret

Det lyder måske en smule skørt, at sund og varieret kost kan have en indvirkning på dine ledsmerter, men der er altså noget om snakken. Det, du spiser, har som udgangspunkt ingen direkte forbindelse til dine ledsmerter, men er du eksempelvis en smule overvægtig, kan sund og varieret kost være med til at minimere dine ledsmerter på længere sigt. Sund og varieret kost er den primære kilde til at ændre på vægten, men i samarbejde med motion og fysisk aktivitet, kan du opnå fantastiske resultater, der med sikkerhed vil minimere dine ledsmerter og smerter generelt. Der findes en masse, lækre madvarer, der kan inkorporeres i en sund og varieret kostplan.

Besøg fysioterapeut

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du modkæmpe dine ledsmerter ved at besøge en professionel fysioterapeut. En fysioterapeut kan ikke kun hjælpe dig med ledsmerter, men også med generelle arbejdsskader, gigt, rygproblemer, lammelser og andre skader og smerter. En professionel fysioterapeut masserer dine led, så de bløder op, og arbejder herefter videre med at fjerne og modkæmpe ledsmerter. Det er op til dig at vælge, hvor ofte du besøger den professionelle fysioterapeut. Det anbefales, at du i opstartsfasen, hvor ledsmerterne er slemmest, besøger en professionel fysioterapeut mindst én gang om ugen.