Små indsatser der kan gøre en stor forskel for din aktive hverdag

Det kan ofte virke helt vildt uoverskueligt at skulle omlægge sin livsstil, gå 10.000 skridt om dagen og leve sundt 365 dage om året – men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Faktisk kan nogle helt små ændringer i din hverdag samlet set give en rigtig positiv effekt, uden at det virker som om, at du lægger en kæmpe indsats.

Den akkumulerede gevinst ved små indsatser

Vi gør alle små ting hver eneste dag. Disse vil alle have en eller anden akkumuleret effekt – enten positiv eller negativ. Det er nemlig vigtigt, at vi ikke underkender disse små daglige ting, hvis det er noget, vi gør hver eneste dag. For eksempel kan et par minutters udstrækning hver eneste dag gøre dig langt smidigere over tid. Det samme gælder for fem minutters nærvær med den, du elsker, hvilket kan gøre dig tryggere og gladere over tid. De små indsatser kan have en kæmpe akkumuleret effekt. Og det kan du bruge for at øge din sundhed.

3 ideer til små indsatser

Her får du tre ideer til, hvordan du kan lave små ting om i din hverdag, der tilsammen vil give dig en meget mere aktiv livsstil.

1: Arbejd stående 1 time om dagen

Hvis du arbejder på et kontor eller på en anden stillesiddende arbejdsplads, kan du undersøge, om det ikke er muligt at stå op bare én time om dagen. Det vil helt konkret betyde, at du forbrænder 42 kalorier ekstra om dagen. Det lyder måske ikke af meget – men så tænk over, at det betyder 220 kalorier om ugen, over 800 kalorier hver måned og cirka 10.000 kalorier på et år.

2: Tag cyklen på arbejde – en gang imellem

Hvis du bor indenfor cykelafstand til din arbejdsplads, kan du overveje at tage cyklen til job – bare en gang imellem. Alternativt kan du cykle den ene vej og tage bussen hjem igen. Mangler du en god cykel? Så tjek denne side.

3: Vær aktiv 15 minutter ekstra hver dag

Hvis du bare er lidt ekstra aktiv hver dag, kan du gøre en stor forskel for dig selv. Det behøver ikke at være løbeture, gymnastik eller vægtløftning – det kan være så simpelt som at lege et kvarter ekstra med dine børn hver dag. Det betyder, at du forbrænder 58 kalorier mere hver eneste dag – og derved over 400 kalorier om ugen.