Sådan finder du de bedste vandrestøvler

Vandreferien forbliver blandt danskernes foretrukne typer ferier. Dét er der særligt tre grunde til. Først og fremmest giver vandreferien dig mulighed for at komme ud i naturen. Vandreferien har også den fordel, at den tillader dig at nyde livets simple glæder og tage en tiltrængt pause fra hverdagens stress og jag. Dertil er vandreferien den perfekte ferietype for dig, der gerne vil komme i bedre form.
Før en vandreferie er det essentielt, at du bruger god tid på at pakke. Under selve ferien kan du nemlig ikke nødvendigvis finde de ting, du eventuelt har glemt derhjemme. Et par gode vandrestøvler er noget af det allervigtigste, du kan tage med. Nedenfor hjælper vi dig med at finde det helt rigtige par.

Hvorfor bruge vandrestøvler?

Hvis du snart skal ud at vandre for første gang, overvejer du måske at pakke dine mest behagelige sneakers og lade dét være dét. Men denne løsning kan ikke anbefales. På enhver vandretur er vandrestøvler uundværlige, og årsagen er, at vandrestøvler specielt er udviklet til dig, der snart skal på tur i et alsidigt terræn. Vandrestøvlernes typisk slidstærke materiale gør, at de kan holde til det meste af, hvad vejret kan finde på, og de solide såler kan overkomme langt de fleste terrænmæssige udfordringer, uden at du får ondt i dine fødder. Udover dét er vandrestøvler også skånsomme for dine knæ og for dine hofter, og dét gør, at du genefrit kan gå rigtig langt.

Hvilke former for vandrestøvler findes der?

Der findes grundlæggende set tre forskellige former for vandrestøvler: Low-cut, mid-cut og high-cut. Low-cut vandrestøvler minder lidt om almindelige sneakers, men i modsætning til almindelige sneakers kan de holde til terrænmæssige udfordringer og et højt aktivitetsniveau. Denne type passer fint til dagsture, hvor du ikke har så meget oppakning med. Mid-cut vandrestøvler er ideelle, når du har lidt mere oppakning med, og high-cut vandrestøvler er det bedste valg, hvis du søger kontinuerligt solid støtte på en tur, hvor du har mange sager med.

Hvor meget koster vandrestøvler?

Vandrestøvler varierer en del i pris, alt efter hvilket mærke du er ude efter, og hvor du køber dem. Du skal dog som minimum regne med at skulle betale 6-700 kroner for et par vandrestøvler i ordentlig kvalitet.

Hvilke vandrestøvler passer bedst til mig?

Før du køber dine vandrestøvler, skal du overveje, om low-, mid- eller high-cut bedst vil kunne dække dit behov. Som nævnt ovenfor afhænger det i høj grad af, hvor meget oppakning du skal have med på turen. Dertil skal du overveje, hvilken støvle der bedst vil passe til dét klima, du skal vandre i. I et koldt klima bør du vandre med støvler, der er vandtætte. I et varmt eller fugtigt klima, er det vigtigere, at støvlen giver dig en fornuftig åndbarhed, så dine fødder ikke overopheder. De bedste vandrestøvler findes som regel online, og på Friluftsguide.dk kan du både finde tips til din vandring og generelle outdoor råd.