Pas på dig selv, når du bruger din mountainbike

Elsker du at køre på mountainbike, eller er det noget, du gerne vil begynde på? Det er en fed aktivitet, som du kan få en masse gode oplevelser ud af. Dog er det også en aktivitet med fart på, så det gælder om at have styr på sikkerheden, så du får en god tur, som du kan tage igen.

Det er fedt med en mountainbike

Det er fedt med en mountainbike. Du kan bare køre derudaf med fart på i flotte områder såsom skove. Cyklen klarer nemt et anderledes terræn end almindelige cykler, og det er generelt en helt anden oplevelse end en almen cykeltur. Mange mennesker kan godt lide at gøre på mountainbike, men der er også en del, der kommer til skade ved det, hvis de ikke er ordentligt forberedte. Du har nemlig brug for mere end bare en cykelhjelm; det er også nødvendigt med nogle MTB-lygter, så du kan se dine omgivelser.

Husk lys og lygter

Lys og lygter er vigtige på alle cykler, og derfor også mountainbikes. Der er nemlig flere, der godt kan lide at køre i mørke, og her er lyset med til at passe på dig. Det kan hjælpe dig med at se terrænet og undgå ting såsom store grene eller andet, der kan være i vejen. Det hjælper også andre med at se dig, og dig med at se andre, så ingen af jer pludselig får en overraskelse, hvis I er afsted på samme tid. På den måde er MTB lygter helt nødvendige. Det er også vigtigt at have lys på cyklen, hvis du nogle gange bruger den til at cykle i trafikken.

Vælg de rette MTB-lygter til dig

Det er anbefalet, at du har to MTB-lygter foran på din cykel. Det gør det nemmere for dig at se, og nemmere for dig at blive set. Den ene MTB-lygte bør sidde på dit cykelstyr, så det altid peger ligefrem, og du kan se hvad der er forude. Den anden lygte bør sidde på din hjelm, så den følger dig, når du drejer hovedet, og altid oplyser dit synspunkt. Hvis du udelukkende kører i skoven, kan du godt klare dig med én MTB-lygte, den på hjelmen, men hvis du kører på vejen, er det sikrest med mindst tre MTB-lygter; en på hjelmen, en foran på cyklen og en bagpå cyklen.

Nyd dine sikre cykelture

Du kan sagtens få en vild og udfordrende oplevelse på din mountainbike, samtidig med at du er sikker. Med MTB-lygter kan du se både andre og det terræn, du cykler i, og du kan også blive set af andre. Det er vigtigt, at du har styr på din sikkerhed, når du kører på din mountainbike.