Når du dyrker meget sport men får en skade

Sørger du for at dyrke en masse sport og motionerer du mere end gennemsnittet, så oplever du måske også begyndende eller akutte skader mere voldsomme. Derfor kan det være en god idé at få de bedste råd om øvelser og lignende med på vejen.

Få en snak med din fysioterapuet 

Hvis du er dedikeret indenfor en sport og du pludselig begynder at mærke nogle smerter i forbindelse med at du udøver din sport, så kan det være en god idé at skynde dig forbi fysioterapeut Køge

 

Hos en fysioterapeut i Køge vil du som sportsudøver i første omgang opleve at der skal snakkes godt igennem. Du vil skulle forklare hvad du laver af sport og hvornår du oplever problemer med fysikken. I vil skulle snakke om din historik i forhold til eventuelt tidligere skader og herefter vil du blive tjekket i alle led og muskler for at kunne give dig den bedste vejledning videre.

Når man vil være bedst, kan man hurtigt glemme at mærke efter

Typisk er det sådan at når man presser sin krop til mere end hvad der er normalt, som alle sportsudøvere ret sikkert gør netop for at blive de bedste, så er det vigtigt at man har trænet de rigtige muskler op løbende. 

 

Det er ikke altid let at regne ud hvilke muskelgrupper der skal trænes op inden man kan give den helt gas på banen eller andre steder og netop her er det vigtigt at din fysioterapuet for både teknisk og praktisk syn for sagen, så der kan vejledes korrekt.

 

Når du skal styrke maven, skal du samtidig styrke ryggen. Når du oplever smerter ét sted, vil du automatisk kompensere et andet sted og belaste her. Sådan vil der hele tiden være ting at forholde sig til og det kan være en jungle at finde rundt i hvad der er korrekt og hvad der ikke er korrekt.

Bliv smertefri med hjælp fra fysioterapeutens råd og vejledning

Det kan til tider være svært at forstå, at man kan lave mere skade end gavn, når man gør noget godt for kroppen som f.eks. at dyrke motion. Det er derfor også typisk set, at man som sportsudøver ikke kommer til lægen eller til fysioterapuet, før der opleves en akut skade. 

 

For sportsudøvere er det ofte skader som fibersprængninger, der kan sende enhver forbi fysioterapueten, men det kan også være en ældre knæskade der begynder at gøre ondt igen, fordi du laver belastning på områder, hvor muskulaturen omkring ikke er trænet op til at støtte korrekt. 

 

Her vil fysioterapueten være behjælpelig med de rette træningsøvelser, så du kan blive smertefri igen.