Hvorfor egentlig bruge håndvægte?

Du kan ikke undgå at bemærke det. Fitnesscentrene er fyldt op med dem, og mange bruger dem hver gang de er i gang med et træningspas. Nu tænker du sikkert, hvad er det vedkommende taler om? Det er selvfølgelig håndvægtene. Nedenfor kan du få inspiration til hvilke håndvægte der findes, og hvilke øvelser du kan bruge håndvægtene til. Læs videre og bliv klogere på håndvægte.

Hvorfor er det smart at bruge håndvægte?

Håndvægte er et fantastisk stykke træningsudstyr, der kan bruges til utallige øvelser. Du kender det sikkert fra dit eget fitnesscenter, du står lige og skal bruge en 24 kg håndvægt, og vupti, så er den forsvundet. Der er virkelig rift om dem, hvilket illustrerer hvor populær håndvægtene er.

Hvilke øvelser kan de bruges til?

Som nævnt ovenfor, så kan håndvægte bruges til rigtig mange forskellige øvelser. Du kan både træne bryst, arme, ryg og ben med håndvægte, hvilket siger lidt om alsidigheden af håndvægten. Af de mere populære øvelser kan skulderpres nævnes, hvor du retter fokus mod dine skuldermuskler. Ellers er bænkpres altid en af favoritterne, hvor du kan få fokuseret mere på din brystmuskler. Du skal dog altid have in mente, at der følger et vis ansvar med når man bruger håndvægte. Du skal passe på med ikke at overanstrenge dig, og dette gælder især personer der ikke er vant til at træne med træningsudstyr. Du kan komme til skade, hvis du ikke er vant til at løfte håndvægte med meget vægt på. Sørg derfor at starte blødt ud, så er du på rette vej.

Findes de i forskellige vægtklasser?

Håndvægte findes i mange forskellige vægtklasser. De fås i alt fra 0,5 kg og helt op til 50 kg, hvilket må siges at være et utrolig stort spænd. Der er dog en idé med, at du kan få håndvægte i så mange forskellige vægtklasser. Bruger du eksempelvis håndvægten til at træne dit bryst eller din ryg, ja så kan du sagtens vælge en håndvægt med stor vægt. Mens du nok skal vælge en håndvægt med lavere vægt, hvis du skal træne din overarm eller underarm. Det skal også lige siges, hvis du er professionel bodybuilder, så kan du nok løfte en del mere i vægt end hvis du er nybegynder. Alting tager tid, så du skal ikke miste modet, hvis du altså lige er startet med at styrketræne. På et tidspunkt vil du være i stand til at løfte en del mere end du gør lige nu.