Guide: Sådan vælger du den rette crosstrainer

Overvejer du at investere i en crosstrainer, så er denne her artikel lige, hvad du står og mangler. I denne fremhæver vi nemlig, hvilke forhold du bør overveje – og ikke mindst tage stilling til – inden du køber en crosstrainer.

Det er ikke noget tilfælde, at crosstrainere er blevet så populære, som de er i løbet af de seneste år. En crosstrainer har nemlig rigtig mange fordele, såsom at den er yderst effektiv, når det kommer til cardiotræning, og at den er meget skånsom over for kroppens led, fordi man på en crosstrainer slipper for at blive udsat for stød.

Derudover får en crosstrainer det meste af kroppens muskulatur i spil, hvilket heller ikke på nogen måde er dårligt.

En crosstrainer er dog ikke bare en crosstrainer. Det samlede marked byder nemlig på mange forskellige, og der ses rigtig stor forskel, hvad angår kvalitet, funktionalitetsmuligheder og deslige de forskellige crosstrainere imellem.

Hvis du overvejer at investere i en crosstrainer, skal du nu skærpe dit fokus. I de kommende afsnit fremhæver vi nemlig de forhold – vi mener – er de vigtigste at overveje og tage stilling til i forbindelse med køb af en crosstrainer.

Prisen

Der er enormt stor forskel på prisen på de billigste crosstrainere og så de dyreste. I crosstrainer-verdenen får man som regel, hvad man betaler for, hvorfor de dyreste modeller typisk er de billige overlegne.

Med det sagt er det vigtigt at indskyde, at der findes en række lavprismodeller, hvor der er virkelig god værdi for pengene, og det er klart, at hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kommer til at bruge din kommende crosstrainer nok, bør du gå med en billig model, så skaden ikke er så stor, sæt crosstrainer kommer til at samle støv.

Er du derimod typen, der ønsker det bedste af det bedste, er du formentlig nødt til at kigge mode de dyreste modeller på markedet.

Funktionalitet

Alle moderne crosstrainere byder på interessante funktioner, men der er naturligvis forskel på, hvilke funktioner de forskellige crosstrainere byder på.

Vi anbefaler, at du sætter dig ind i, hvilke funktionsmuligheder der er typiske, og at du – på stykke papir – nedfælder, hvilke funktioner du godt kunne tænke dig at din kommende crosstrainer som minimum har.

Størrelsen

Du har sikkert allerede en idé om, hvor din kommende crosstrainer skal stå henne. Dermed ved du også, om du bør tænke dig grundigt om i forhold til, hvor stor din kommende crosstrainer må være.

Udseendet

Hvis din crosstrainer skal stå i hjemmet, og du går rigtig meget op indretninger, er det sikkert ikke helt ligegyldigt for dig, hvordan din kommende crosstrainer ser ud.

Der er ikke noget i vejen med at være lidt krukket og stille krav til det æstetiske for ens kommende crosstrainer. Heldigvis tror vi ikke, at dette punkt bliver noget stort problem, da langt de fleste crosstrainere er ganske smukke.

Tak til Fitnesshelp.dk

Ovenstående guide er skrevet i samarbejde med de gode folk fra Fitnesshelp.dk, hvor de besøgende blandt andet kan finde guides til de bedste crosstrainere, håndvægte, vægtstænger og så videre.