Bevægelse gavner krop og sind

Fysisk aktivitet er ikke kun godt for vores krop, men også for vores sind. Hvad enten du holder af at kridte løbeskoene, løfte tunge vægte eller noget helt tredje, er fysisk aktivitet med til at styrke både din fysiske sundhed og dit mentale velvære. Ved at dyrke sport og bevægelse, holder du kroppen i gang, hvilket er med til at styrke hjertet. Gennem regelmæssig træning mindsker du desuden risikoen for skader, hvis du f.eks. skulle falde. Rent mentalt er daglig bevægelse også en god idé, da det er med til at give et frirum, som på mange måder gavner de fleste mennesker. Det kan være alt fra en cykeltur til arbejde, eller måske en gåtur efter arbejde.

Tag træningen udenfor

Det er en rigtig god idé at kombinere motion og frisk luft. Især hvis man har stillesiddende arbejde i løbet af dagen. Gåture, løbeture og cykelture er bare nogle af de motionsformer, som de fleste kan give sig i kast med. Netop disse typer træning kræver som udgangspunkt ikke noget særligt udstyr, og det er ikke noget, man behøver at bruge flere timer på. I modsætning til f.eks. fitnesscentre, skal man ikke tænke på, hvor lang tid det tager at komme til og fra træning. Selvom man kun har tid eller overskud til en lille gåtur, eller en lille tur på cyklen, vil det stadig have en god indvirkning på vores mentale helbred.

Forebyg skader

Hvis du vil udnytte dit fulde potentiale inden for træning, er det en god idé at spørge en fysioterapeut til råds. En fysioterapeut kender til mange forskellige slags øvelser og træningsmetoder. Ved f.eks. at få fysioterapi i Odense, kan du få råd og vejledning inden for træning. Du kan desuden lære mere om, hvilken type motion, der passer bedst til dig og din krop.