Fidgeting – en effektiv metode til at bekæmpe stress?

Dette indhold er sponsoreret

Stress og uro er to fænomener, der ofte hænger sammen. Mange oplever stress i deres hverdag, og det kan have alvorlige konsekvenser for ens helbred, hvis ikke man lærer at tackle det. Stress kan blandt andet give søvnproblemer, koncentrationsbesvær og irritabilitet. Det er derfor vigtigt at lære, at bekæmpe stress, inden det tager overhånd. En effektiv metode til at bekæmpe stress er fidgeting – en bevægelse eller aktivitet, som man foretager sig uden nogen rigtig grund. Fidgeting kan være alt fra at lege med en blyant til at lave øvelser på en stol. Fidgeting har vist sig at have en positiv effekt på ens stressniveau, da det kan aflede ens opmærksomhed fra de negative tanker og følelser, der er forbundet med stress.

Hvad er en fidget toy?

En fidget toy er et lille stykke legetøj, som man kan bruge til at holde sig underholdt med. Dette kan eksempelvis være noget, som man kan snurre rundt på sin finger, eller måske noget, som man kan trykke på for at få det til at lave lyde. Fidget toys er typisk små stykker legetøj, og de fleste af dem er lavet af plastik. De fleste fidget toys har dog én ting til fælles, og det er, at de har en form for bevægelighed over sig – hvilket gør dem sjove at lege med. Fidget toys er blevet meget populære i de senere år, især blandt børn og unge.

Hvorfor kan afstressning med fidget toys være effektiv?

Afstresning med fidget toys kan være effektiv, fordi det kan hjælpe med at fokusere på den opgave, man arbejder på. Nogle mennesker har svært ved at sidde stille i længere perioder og har brug for noget at lege med for at holde sig fokuseret. Det er det konstante sanseindtryk fra et fidget toy, der gør, at hjernen ikke keder sig og derfor ikke kan koncentrere sig om den opgave, man er i gang med.

Fidget toys til forbedring af sportspræstationer

Fidget toys kan også være med til at forbedre sportspræstationen. Det gør de ved at give en måde at udtrykke og aflede energi på, hvilket potentielt ellers vil forstyrre ens præstation. Der er forskellige typer af fidget toys, og de har typisk forskellige funktioner. For eksempel til at forbedre grebet, eller til at hjælpe med at forbedre balance og koordination. Derudover findes der også fidget toys, som er designet til at hjælpe med at forbedre styrken i hænderne eller fingrene, men fidget toys bruges primært til at bevare fokus.

 

Fidgeting er ikke kun for børn, og kan være en effektiv metode til at bekæmpe stress for voksne også. Ligesom det kan hjælpe med at forbedre sportspræstationer.