Sådan virker en psoriasis creme

Dette indhold er sponsoreret

Det kan af mange grunde være rigtig irriterende at have psoriasis, men heldigvis er der hjælp at hente, hvis man er plaget af denne kroniske lidelse. Læs med her, hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man kan få hjælp til psoriasis.

Hvad er psoriasis?

Psoriasis er en kronisk, ikke-smitsom hudsygdom, der giver røde og skællende pletter på huden. Psoriasis opstår, når der i huden sker en hurtigt celledeling. Denne øgede celledeling kan have flere årsager, men arvelige forhold spiller en stor rolle. Psoriasis rammer 2-3 % af befolkningen i Danmark – både mænd og kvinder. Sygdommen kan starte i alle aldre, men typisk starter den mellem 15-35 år.

Hvordan virker en psoriasis creme?

En psoriasis creme virker typisk ved at indeholde stoffer, der får huden til at blive mindre rød, irriteret og skællende. Stofferne i cremen kan eksempelvis være vitaminet B12, og zink, som er et mineral, der har en beroligende effekt på huden.

En god psoriasis creme bør også være en fugtgivende creme, som er med til at give huden elasticitet og gøre den mere smidig. Hvor den også er en god rynkecreme.

Sådan finder du den rigtige psoriasis creme til dig

Psoriasis kan være svær at leve med, og det er derfor vigtigt at finde den rigtige creme til netop din form for psoriasis. Der findes mange forskellige cremer på markedet, og det kan derfor være svært at finde den helt rigtige. Her får du nogle tips til, hvordan du kan finde den rigtige creme til netop din hud.:

1# Først og fremmest skal du have styr på, hvilken type psoriasis du lider af. Psoriasis findes nemlig i mange forskellige former, og derfor er det vigtigt at vide, hvilken type du har, inden du begynder at lede efter en creme.

2# Når du har fundet ud af, hvilken type psoriasis du lider af, så kan det være en god idé at tale med din læge om de forskellige behandlingsmuligheder. Lægen vil kunne give dig et godt bud på en creme eller anden behandling, der passer bedst til dig og din hud.

3# Du kan også tage et kig online eller i butikkerne efter de forskellige produkter. Her vil der typisk være en beskrivelse af produktet samt anvisninger på, hvordan man bruger produktet bedst muligt. Dette er især nyttigt for dig, der selv vil prøve at finde den rette creme uden først at tale med lægen om det.

4# Husk altid at teste produktet først på et mindre område af din hud for at se, hvordan din hud reagerer.