Prøv en kort skitur med børnene først

Det kan være en stor opgave at planlægge en skitur med børn, uanset om I er en erfaren skifamilie eller om det er jeres første skitur med familien. Det er vigtigt at bemærke, at når der er børn involveret, findes der ikke noget, der hedder en perfekt skiferie. Hvis du ved dette på forhånd, vil det tage noget af presset fra dig, især med planlægningen og også når du er på rejsen.

Find det rette feriested

Det vil være en stor hjælp for din familie at finde det rette skisportssted. Når du vælger en destination til din skirejse med børn, skal du sørge for at tale med skispecialisterne på det pågældende feriested, så du ved, om det feriested, du vælger, passer til din families evner på ski. Hvis dine børn er nye til at stå på ski, bør du vælge skisportssteder med flere skiløjper for begyndere, så dine børn kan øve sig uden at blive trænet af andre skiløbere. Det vil give dem mulighed for at begå fejl og lære bedre. Nogle skisportssteder har aktiviteter for børn og endda en dagpleje, hvor dine børn kan tilbringe dagen, hvis de har brug for en pause fra skiløbet. Nogle feriesteder har også spa-tjenester, som forældrene kan benytte sig af. Derfor er det vigtigt at undersøge skisportsstederne, før du planlægger en skirejse med børn.

Undgå skoleferier

Helligdage betyder højsæson, hvilket også betyder, at hotelpriserne vil være meget højere, og at der også vil være overfyldt. Det rådes at tage på skirejser midt på ugen, især hvis du ikke har noget imod, at børnene går glip af et par dage i skole for at tage på en episk skitur. Ikke alene vil der være lavere priser og færre menneskemængder, men du vil også have muligheder for at tilmelde dine børn til skiskole på dine foretrukne datoer og tidspunkter uden at bekymre dig om, at der er udsolgt. Når du tager af sted uden for sæsonen eller midt på ugen, kan du endda planlægge en sidste øjebliks budgetskirejse med børn, uden at det koster dyrt.

Book aktiviteter på forhånd

At booke dine aktiviteter på forhånd er en af de ting, som du bør sørge for at gøre, inden du forlader dit hjem. Det skyldes, at mange skiskoler hurtigt bliver booket i højsæsonen. Hvis du ønsker, at dine børn skal have en privatlektion, eller hvis du vil booke en slædetur eller en oplevelse på ski, skal du planlægge at booke det på forhånd.