Dyrk sport selvom du går med invisalign skinner

Skal du til at gå med invisalign skinner? Måske har du gået med det I et stykke tid? Måske har du valgt det selv, måske fik dine forældre dig overtalt til det. Hvad end grunden til det var, så har du det nu, og det skal du på ingen måde skamme dig over. Du har ikke valgt dine tænder, du har bare fået dem, som de er. Det er der ikke noget at gøre noget ved. Og det skal da på ingen måde ødelægge din lyst til sport!

Lige tænder er vigtige

Tænder skal helst gå lige ned, ellers kan de ikke gøre, hvad de skal. Hvilket er at tygge din mad for dig, så det kan komme ned i din mave og videre i dit system. Vi vælger ikke vores tænder, og ligesom alt andet, så er alle sæt forskellige. Du har dine helt egne tænder. Og derfor er det ikke alle, som er lige så lige, som du burde være. Derfor har du mulighed for at få dem rettet. Især hvis du har problemer med at tygge på grund af det. Men også hvis du bare synes det er mindre pænt med det. Du vælger selv hvordan du vil se ud, så ingen skam i at få lidt tandretning.

Men det kan altid gøre din mund lidt øm. Det kan alle tandrettelser, om det er skinner eller mere almindelige bøjler. Det samme gælder også med en invisalign skinner. Til trods for at det ikke er en rigtig skinne, som man kender dem fra filmene, så dækker de alligevel alle dine tænder. Og når de så forsøger at rette på dem, så er det meget naturligt at der opstår lidt ømhed. Dette kan gøre én lidt bange for at dyrke sport med sine skinner. Men det er det sidste det burde, for du må nemlig godt. Så lad ikke dine tænder, din bøjle eller skinner stoppe din sports rutine eller træng!

Skinner behøver ikke at være en forhindring

Men at du kan dyrke sport med dine skinner burde virkelig ikke komme som en overraskelse. Det er jo kun din mund, som er i vejen. Det ville jo være noget andet, hvis der var tale om dit ben, arm eller overkrop. Så kunne det være man lige skulle holde en pause. Men at du skal have skinner ind i munden, bør ikke hindre din sport. Måske kun boksning, fordi man skal have tandbeskyttelse ind i sin mund.

Men selv, hvis dette er et problem, så burde det ikke være. Du kan nemlig blot fjerne dine skinner. Det er nemlig noget af det gode ved invisalign skinner. Du kan nemt tage dem ud. Dog ikke i for lang tid ad gangen, så kan de ikke gøre deres job ordentligt. Hvis de ikke får lov til at ”tage på arbejde”, så kan de ikke gøre deres arbejde. Men det betyder ikke, at de ikke kan tage pauser. Så hvis du har et problem med at skinnerne sidder i din mund, så tag dem ud!