5 alternative sportsoplevelser

Du har helt sikkert allerede en idé om, hvad sport er. Du har nok nogle af de mere klassiske sportsgrene i hovedet, så snart du hører ordet “sport”.

Det kan f.eks. være fodbold, håndbold, tennis, badminton, basketball osv.

Der er dog også nogle andre sportsgrene, som du ikke lige har tænkt over i første omgang.

Her får du lige nogle alternative oplevelser i sportens verden, som du kan prøve.

Dans

Ja, det er både til mænd og kvinder.

Der findes nemlig ikke kun én slags dans. Der findes langt flere end du først lige antager.

Der er nok nogle af de mere klassiske, som du forbinder med dans.

  • Tango
  • Ballet
  • Polka

Men der findes også nogle andre typer, som du kan kaste dig over.

  • Breakdance
  • Hip hop
  • Salsa
  • Mambo

Dans giver god motion, og du får rørt kroppen på en helt anden måde. Du kommer til at svede mere end du lige tror.

Skydning – Luftvåben til sport

Det kan godt være at du ikke får rørt dig lige så meget som til andre sportsgrene. Skydning er dog stadig en sport. Det kræver en god balance af smidighed, præcision og styrke til at holde våbenet oppe.

Du kan eventuelt øve dig ved at anskaffe et luftpistol. Kig ind på https://luftpistolen.dk/, hvor du får mulighed for at finde en luftpistol til dit behov.

Du kan nemt begynde at skyde i din egen have. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må kunne ramme andre, mens du skyder.

Her kan du fra starten begynde at øve dig til at være med i en skytteforening og til konkurrencer. Det skader, som nævnt, heller ikke at træne noget styrke samt din smidighed.

Stå på skateboard

Det er noget mere kompliceret at kaste sig over, men øvelse gør mester.

Du kan med fordel begynde at træne din balanceevne, inden du kaster dig over dit første skateboard. Så er du sikret en god start.

Det er en fordel at du tager noget tøj på, der gerne må blive beskidt og eventuelt gå lidt i stykker. Det kan være en god idé at anskaffe nogle knæbeskyttere, samt albuebeskyttere og en hjelm for at passe på dig selv.

Sørg for at have noget styrke i dine ben, de kommer på arbejde, både for at holde balancen men også for at skubbe dig frem på skateboardet.

Begynd at klatre

Noget der kan give dig en masse styrke i dine arme, er klatring. Det kræver især nogle gode muskler i underarmene for at holde et solidt greb.

Ved denne sportsgren er det bedst at gå sammen med en erfaren klatrer eller en klub. Så får du både gode råd, og sikkerheden er langt bedre. Dette er et vigtigt punkt, da det let kan gå galt, hvis ikke tingene er i orden.

Du behøver heller ikke at tænke at det skal være udenfor. Der findes mange indendørs klatrevægge, som du kan afprøve. Dette er også et langt mere trygt miljø at starte ved.

Ultimate frisbee

Det er sikkert ikke så tit, at du hører om Ultimate frisbee, men faktisk kan det også give dig en god motion. Der skal løbes en del efter en frisbee.

Det minder meget om amerikansk fodbold, dog er det ikke en kontakt-sport.

Her får du også mulighed for at møde andre mennesker, da spillet består af to hold. Denne frisbee er ofte af plastic. Banen har en målzone i hver ende, hvor man skal gribe frisbee i modstanderens målzone for at score et point.

Du kan med fordel træne din kondi for at kunne løbe. Eventuelt er intervalløb et godt valg.