list Kategori: Våddragter

Våddragter

Våddragter

Våddragter er et "ekstra lag hud" der hjælper dig til at holde varmen i koldt vand. Typisk er de lavet af neopren og lignende materialer, som udover isolation også giver opdrift i større eller mindre grad, alt efter tykkelsen af materialet. En god våddragt til open water svømning giver opdrift, så man kommer til at ligge stabilt i vandet, samtidig med at man har bevægelsesfrihed nok, i specielt skulderpartiet, til at kunne arbejde effektivt i vandet.

Når vi snakker våddragter til sportsfolk, skelnes typisk mellem om man er en god svømmer eller en knap så god en af slagsen. Den gode svømmer vil have så stor bevægelsesfrihed som muligt, mens den ikke helt så gode har brug for opdrift for at ligge rigtigt i vandet og derfor må leve med en lidt mindre fleksibel dragt.

Pris/kvalitet
Kigger vi på priserne, vil dragten til den gode svømmer være dyrere end den til begynderen, og det skyldes at der bliver brugt flere materialetykkelser, flere paneler (og dermed flere samlinger) i dragten til den gode svømmer, for at opnå en så fleksibel dragt som muligt. Mens man i begynderdragten sparer lidt på antallet af paneler og materialevalget også er mere simpelt, hvilket holder prisen nede.

Som rettesnor, kan man godt regne med at en dyr dragt er til en god svømmer, og en billigere er til den knap så gode. Men der er altid undtagelser der bekræfter reglen. Skal en god svømmer svømme lange distancer ved roligt tempo i meget koldt vand, vil vedkommende også vælge dragten med den tykkere neopren, for at holde varmen - mens hun/han typisk vil tage den helt tynde, når det gælder konkurrencen, hvor det handler om at komme først.

Vælg rigtigt
Det handler om at være helt ærlig omkring egne evner, når man skal vælge en våddragt - man får simpelthen meget mere ud af at svømme i den dragt der passer til ens niveau, end man får ud af at føre sig frem i topdragten. Så ved du med dig selv, at du har problemer med at ligge vandret i vandet, så vælg en dragt med tykkere neopren (flydepaneler på benene), sådan at du kan koncentrere dig om fremdrift, i stedet for at kæmpe med at komme op i overfladen.

Er du derimod en super god svømmer, skal du gå efter at få den optimale bevægelsesfrihed. Så her er dragten reelt kun til at holde den værste kulde ude med.

Du finder våddragter til damer her >>

Og våddragter til herrer her >>

søndag mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag januar februar marts april maj juni juli august september oktober november december